Jana Trčky 1833, Frýdlant n.O.
+420 603 154 958
info@proseko.cz

sandrin

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE “RIVE DI BIGOLINO” DOCG MILLESIMATO EXTRA DRY

Barva: brilantně slámově žlutá
Vůně: ovocná, zralé zelené a žluté bobulovité ovoce jako jablko a hruška
Chuť: harmonická, intenzivní a plná
Odrůda révy: 100% glera
Původ: Kopcovité vinice, oblast „Col Rover“ ve Valdobbiadene
Expozice vinic: jih, jihozápad
Plocha: výběr 3,5 ha
Nadmořská výška: 220 m nm
Hustota: 2 500 keřů na hektar
Průměrný věk vinic: 50 let
Průměrný hektarový výnos: 13 500 kg
Doba sklizně hroznů: polovina září Obsah alkoholu: 11,5 % obj.
Zbytkové cukry: mezi 12-14-g/l

 

Objem: 0,75 l

VINIFIKACE 
Celé hrozny sklizené výhradně ručně v bednách jsou podrobeny jemnému lisování a statickému stočení moštů mezi 8 a 12 hodinami. Primární fermentace při kontrolované teplotě 18 °C; stálost na ušlechtilých kalech 6-8 měsíců a následná druhá fermentace metodou Martinotti.

ASOLO PROSECCO SUPERIORE DOCG MILLESIMATO EXTRA BRUT

Barva: brilantně slámově žlutá
Vůně: ovocné, zralé zelené a žluté bobulovité ovoce, jako jsou jablka a hrušky
Chuť: harmonická, intenzivní a plná
Odrůda hroznů: 100% glera
Původ: Kopcovitý vinohrad, oblast „I Coi“ v Pederobba , na úpatí Monte Grappa
Expozice vinic : jih, jihozápad
Povrch: výběr na 4,2 ha Nadmořská
výška: 200 m nm
Hustota: 3 000 vinné révy na hektar
Průměrný věk vinic: 10 let
Průměrný hektarový výnos: 13 500 kg
Období sklizně hroznů: polovina září Obsah alkoholu: 11,5 % obj.
Zbytkové cukry: mezi 3-6 g/l

Objem: 0,75 l

 

VINIFIKACE
Celé hrozny sklizené výhradně ručně v bednách jsou podrobeny jemnému lisování a statickému stočení moštů mezi 8 a 12 hodinami. Primární fermentace při kontrolované teplotě 18 °C; stálost na ušlechtilých kalech 6-8 měsíců a následná druhá fermentace metodou Martinotti.