Jana Trčky 1833, Frýdlant n.O.
+420 603 154 958
info@proseko.cz

Valdobbiadene

Valdobbiadene DOCG Millesimato Brut

Klasifikace:  Kontrolované a zaručené označení původu
Typologie:  Šumivé víno
Původ:  Vysokohorské vinice obce Valdobbiadene
Odrůda révy:  100% Glera
Typ půdy:  Různé druhy půdy podle polohy vinic
Nadmořská výška:  Od 150 do 200 m . asl
Systém školení:  Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný Cappuccina)
Průměrné stáří vinice:  Staré vinice starší 45 let
Výnos:  135 q/ha
Sklizeň:  Od poloviny do konce září výhradně ručně a výběrová
Vinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18 °C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtrace
Druhá fermentace:  Martinottiho metoda v nerezových autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18 °C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace před plněním do lahví

 

Objem: 0,75 l

Valdobbiadene DOCG Superiore di Cartizze

Klasifikace:  Valdobbiadene Superiore di Cartizze Suché
Typ:  Spumante
Původ:  Collina di Cartizze – Saccol di Valdobbiadene
Hrozny:  100% Glera
Typ půdy:  Půda se skládá převážně z opuky a pískovce a vyznačuje se důležitým množstvím minerálů a vápence a pro dobře odvodněné, mělké a tudíž málo úrodné
Expozice:  jih, jihozápad
Nadmořská výška:  250 – 280 m. asl
Systém školení:  Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný Cappuccina)
Průměrné stáří vinice:  80-90 let stará vinice
Výnos:  120 q/ha
Sklizeň: Od poloviny do konce září výhradně ruční a výběrová
Vinifikace:  Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18 °C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtrace
Druhá fermentace:  Martinottiho metoda v nerezových autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18 °C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace před plněním do lahví

Objem: 0,75 l

Valdobbiadene DOCG Millesimato Extra Dry

Klasifikace:  Kontrolované a zaručené označení původu
Typologie:  Šumivé víno
Původ:  Vysokohorské vinice obce Valdobbiadene
Odrůda révy:  100% Glera
Typ půdy:  Různé druhy půdy podle polohy vinic
Nadmořská výška:  Od 150 do 200 m . asl
Systém školení:  Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný Cappuccina)
Průměrné stáří vinice:  Staré vinice starší 45 let
Výnos:  135 q/ha
Sklizeň:  Od poloviny do konce září výhradně ručně a výběrová
Vinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18 °C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtrace
Druhá fermentace:  Martinottiho metoda v nerezových autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18 °C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace před plněním do lahví

 

Objem: 0,75 l

Valdobbiadene DOCG Sui Lieviti Brut Nature

Typ:  Spumante “Sui Lieviti”
Původ:  Vigna Croset (Saccol di Valdobbiadene)
Hrozny:  90 % Glera 8 % Perera 2 % Bianchetta trevigiana
Typ půdy:  Půda vznikla vyzdvižením toho, co bylo kdysi mořské dno, dnes tvořené první povrchová úrodná vrstva asi 30 cm hluboká složená převážně z jílovité opuky bohaté na vápenec a podpovrchové vrstvy matečné horniny (někdy vyčnívající) z červeného pískovce bohatého na oxidy železa.
Nadmořská výška:  300m. asl
Tréninkový systém:  tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaná Cappuccina)
Průměrný věk vinice: Historická vinice 90-100 let
Výnos:  100 t/ha
Sklizeň:  od konce září do začátku října, výhradně ruční a výběrová
Vinifikace:  Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18°C) v cementových tancích. Stárnutí a odpočinek na ušlechtilých kalech s periodickou battonáží do dubna/května.
Druhé kvašení: Druhé kvašení v láhvi při stálé teplotě (14-16 °C) bez degoržmentu. Odpočívejte na kalech v láhvi minimálně 6/8 měsíců v závislosti na ročníku.

 

Objem: 0,75 l