
Klasifikace: Kontrolované a zaručené označení původu
Typologie: Šumivé víno
Původ: Vysokohorské vinice obce Valdobbiadene
Odrůda révy: 100% Glera
Typ půdy: Různé druhy půdy podle polohy vinic
Nadmořská výška: Od 150 do 200 m . asl
Systém školení: Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný Cappuccina)
Průměrné stáří vinice: Staré vinice starší 45 let
Výnos: 135 q/ha
Sklizeň: Od poloviny do konce září výhradně ručně a výběrová
Vinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18 °C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtrace
Druhá fermentace: Martinottiho metoda v nerezových autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18 °C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace před plněním do lahví
Objem: 0,75 l

Klasifikace: Valdobbiadene Superiore di
Cartizze Suché
Typ: Spumante
Původ: Collina di Cartizze – Saccol di Valdobbiadene
Hrozny: 100% Glera
Typ půdy: Půda se skládá převážně z opuky a pískovce a
vyznačuje se důležitým množstvím minerálů a vápence a pro dobře odvodněné,
mělké a tudíž málo úrodné
Expozice: jih, jihozápad
Nadmořská výška: 250 – 280 m. asl
Systém školení: Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný
Cappuccina)
Průměrné stáří vinice: 80-90 let stará vinice
Výnos: 120 q/ha
Sklizeň: Od poloviny do konce září výhradně ruční a výběrová
Vinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů
pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18
°C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po
dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtrace
Druhá fermentace: Martinottiho metoda v nerezových
autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18
°C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace
před plněním do lahví
Objem: 0,75 l

Klasifikace: Kontrolované a zaručené označení původu
Typologie: Šumivé víno
Původ: Vysokohorské vinice obce Valdobbiadene
Odrůda révy: 100% Glera
Typ půdy: Různé druhy půdy podle polohy vinic
Nadmořská výška: Od 150 do 200 m . asl
Systém školení: Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný Cappuccina)
Průměrné stáří vinice: Staré vinice starší 45 let
Výnos: 135 q/ha
Sklizeň: Od poloviny do konce září výhradně ručně a výběrová
Vinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18 °C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtrace
Druhá fermentace: Martinottiho metoda v nerezových autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18 °C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace před plněním do lahví
Objem: 0,75 l

Typ: Spumante “Sui Lieviti”
Původ: Vigna Croset (Saccol di Valdobbiadene)
Hrozny: 90 % Glera 8 % Perera 2 % Bianchetta trevigiana
Typ půdy: Půda vznikla vyzdvižením toho, co bylo kdysi mořské dno, dnes tvořené první povrchová úrodná vrstva asi 30 cm hluboká složená převážně z jílovité opuky bohaté na vápenec a podpovrchové vrstvy matečné horniny (někdy vyčnívající) z červeného pískovce bohatého na oxidy železa.
Nadmořská výška: 300m. asl
Tréninkový systém: tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaná Cappuccina)
Průměrný věk vinice: Historická vinice 90-100 let
Výnos: 100 t/ha
Sklizeň: od konce září do začátku října, výhradně ruční a výběrová
Vinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18°C) v cementových tancích. Stárnutí a odpočinek na ušlechtilých kalech s periodickou battonáží do dubna/května.
Druhé kvašení: Druhé kvašení v láhvi při stálé teplotě (14-16 °C) bez degoržmentu. Odpočívejte na kalech v láhvi minimálně 6/8 měsíců v závislosti na ročníku.
Objem: 0,75 l